ANKARA / YENİMAHALLE - İller Bankası Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Nis

Okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününü öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış oldukları programla kutlayarak; Otizmin eksiklik değil farklılık olduğunun üzerinde önemle durulmuştur.   Programın hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

109. Yıldönümünde "18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitler Günü'nü öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış oldukları programla kutlayarak tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla andık. Programın hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 103. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nü okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları program ile kutladık. Emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Farklılıklarımız, gücümüzü oluşturan renkli taşlardır. Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz.
Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır.Engeller, güçlü iradeyle aşılabilecek zorluklardır. Engelli bireylerin azmi, bize hayatta ne kadar güçlü olabileceğimizi öğretiyor.

Kas

Yenimahalle Sağlıklı Yaşam Merkezi tarafından öğrenci ve velilerimize kişisel hijyen ve ergenlikte davranış problemleri konulu seminer verilmiştir.

Kas

Bir toplumun temel direği eğitimdir ve bu önemli misyonu yerine getiren öğretmenler, hepimiz için çok değerlidir. Bilgiyi sadece anlatmakla kalmayan, aynı zamanda geleceğimizin şekillenmesine de katkı sağlayan öğretmenler, hepimizin hayatında oldukça önemli bir yere sahiptir. 24 Kasım Öğretmenler Günü; sabrı, sevgisi ve özverisi ile öğrencilerinin yolunu aydınlatan tüm öğretmenlere ithaf edilmiştir.

Öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa göçüşünün 85.yıldönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN aramızdan ayrılışının 85. Yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, oratoryo çalışmaları ve video gösterileri yayımlandı.

Ekm

13 EKİM ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 100. YILI KUTLU OLSUN.

Ekm

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYIN VELİ KARAKUŞ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ. KENDİLERİNE ZİYARETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Ekm

13.10.2023 tarihinde okulumuzda "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.  Öğrenci ve öğretmenlerimiz deprem anında güvenli alan oluşturup ardından kontrollü şekilde okulun bahçesine çıktı ve tatbikatı başarıyla tamamladılar.

Ekm

11.10.2023 TARİHİNDE OKULUMUZDAKAHVALTI ETKİNLİĞİ DÜZENLENMİŞTİR.

Ekm

Serebral palsi (SP) anne karnında veya yaşamın erken döneminde beyinde kalıcı ve ilerlemeyen hasar gelişmesi sonucu ortaya çıkan, hareket ve postür gelişimini etkileyen, aktivite kısıtlılıklarına neden olan bir durumdur. Erken tanı ile gereken önlemlerin zamanında etkin ve doğru yönde alınmasıyla SP'nin önlenebilmesi, ortaya çıkması halinde ise etkisinin azaltılması mümkün olabilmektedir.

SP'li bireylerin özellikle çocukluk dönemlerinde gelişimsel takip ve tıbbi tedavilerinin yapılması, doğru müdahalelerle gelişimlerinin desteklenmesinin yanı sıra özel eğitim desteği de sunularak günlük yaşamlarını kolaylaştıracak pek çok beceriye sahip olmaları sağlanabilmektedir.

Bu nedenle konuya dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 6 Ekim, birçok ülkede Dünya Serebral Palsi Günü olarak kabul edilmektedir.