T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - İller Bankası Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

TUNCAY UÇAR - OKUL MÜDÜRÜ

             1961 Yılında Çorum /Mecitözü/Emirbağ Köyünde doğdu. İlkokulu Çorum  Emirbağ Köyü İlkokulunda, ortaokulu Alaca İlçesi Nedim Tugaltay Ortaokulunda , Liseyi Çorum Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde tamamlamıştır.  Ankara Erkek Sanat Yüksek Öğretmen Okulundan 1981 yılında mezun olarak  07/12/1981 tarihinde Ankara Mesleki Eğitim Merkezi ve 4. Akşam Sanat Okulunda öğretmen olarak göreve başlamıştır.

             Ostim Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışı ile birlikte görevlendirme ve kadrosu ile birlikte öğretmen, atölye şefi ve müdür yardımcısı olarak 2000 yılına kadar çalıştı.

2000-2010 yıllarında  Yıldırım Beyazıt M.T.A.L.’de alan öğretmeni olarak 2010-2014 yıllarında  Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi  müdürü, 2014-2023 yılları arasında  Ostim Şehit Alper Zor M.T.A.L.’de Okul Müdürü olarak çalışmıştır.

1990 Yılında Dünya Bankası projesi  kapsamında , bakanlığımızca  Soğutma ve iklimlendirme  alanında eğitim almak üzere İrlandaya gönderilmiş dönüşünde programlar yazılmış ve bu alan meslek yüksek okullarında ve meslek liselerinde ülkemizde açılmıştır.

1997 yılında Gazi Üniversitesi elektrik/elektronik  alanından lisans mezunu olmuştur.

Türkiye Bilardo Federasyonunda uluslar arası hakemlik, Merkez hakem kurulu üyeliği ve başkanlığı yapmıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır, Okulumuza atanan Tuncay UÇAR  31 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Ankara  Yenimahalle İller Bankası Özel Eğitim Uygulama Okulunda , Başöğretmen ve okul müdürü olarak görevine devam etmektedir.